Nasveti za prijavo

Veseli nas, da ste se odločili za potovanje z Ars longo. Želimo si, da bi se domov vrnili polni novih spoznanj in doživetij. Naše glavno vodilo je vaše zadovoljstvo! Prvi stik boste z nami vzpostavili ob prijavi. Da bi formalnosti potekale gladko, smo za vas pripravili nekaj praktičnih napotkov.

Izbira potovanja

Vas zanima kulturnozgodovinsko izročilo Evrope? So vam bližje eksotične dežele? Že od leta 1991 smo referenčna agencija za vse, ki obiskane kraje radi spoznavate ob zanesljivi organizaciji ter poglobljenem in zanimivem vodenju. Informacije o potovanjih najdete v katalogu, širšo ponudbo, kjer tudi med letom predstavimo vrsto novosti, pa na www.arslonga.si. Informacije posredujemo tudi na brezplačni tel. številki 080 20 68.

Vsebinska zasnova potovanj

V naši ponudbi najdete tako potovanja, kjer je v ospredju spoznavanje kulturnozgodovinske podobe obiskane dežele, kot potovanja, kjer se srečujemo z naravnimi lepotami in posebnostmi. Ker so omenjene značilnosti pri določenih programih bolj izrazite, smo jih zajeli v sledeče programske sklope: Ars, Connoisseur, Explorer in Navigator. Da bo odločitev lažja in doživetje popolno.


Program Ars

Program “Ars” sestavljajo krajše ekskurzije po Sloveniji in soseščini, na katerih spoznavamo pestro kulturno dediščino. Med našimi gosti so še posebej priljubljeni obiski likovnih razstav, kjer se srečujemo z umetninami, ki marsikdaj domujejo v nedostopnih zasebnih zbirkah ali kulturnih inštitucijah. V paket Ars smo vključili tudi potovanja z obiskom opernih predstav.


Program Connoisseur

Potovanja v programskem sklopu “Connoisseur” vodijo v najlepše predele Evrope, kjer kulturnozgodovinske teme našim potnikom predstavljamo na poglobljen in zanimiv način. Umetnosti in kulturi obiskane dežele dodamo novo dimenzijo. Ta potovanja so naš ponos, v njih se skriva bistvo, iz katerega je zrasla Ars longa.


Program Explorer

Želite spoznati tisto, kar je bilo še včeraj rezervirano le za izbrance in redke avanturiste? Želite stopiti onkraj črte v območje, rezervirano za raziskovalce? Vse to lahko doživite na programih paketa “Explorer”, ki pa vendarle potekajo v okvirih običajnih potovanj. Spoznajte redke predele neokrnjene narave in nedotaknjenih kultur na našem planetu z nami!


Program Navigator

V okviru programov “Navigator” se lahko podate na križarjenja. Tudi tovrstnim potovanjem želimo dodati nekaj več. To še posebej velja za rečna križarjenja, kjer lahko obiskano deželo spoznate na popolnoma drugačen način. Naj bo udobno drsenje ladje po Volgi ali ekspedicija na Antarktiko nova izkušnja, s katero boste obogatili svoj popotniški mozaik.

Prijava in plačilo akontacije

Na potovanje se lahko prijavite na več načinov: najenostavneje prek spletne strani, lahko pa tudi osebno v naši poslovalnici v središču Ljubljane ali po pošti (v tem primeru nam posredujete fotokopijo prijavnice, ki jo najdete na koncu kataloga). Informativno prijavo sprejmemo tudi po telefonu.

Po prejemu prijavnice vam bomo poslali obračun za plačilo potovanja. Ob prijavi poleg akontacije poravnate tudi doplačila (npr. za vstopne vizume; vstopnine in napitnine boste plačali vodniku na poti) in izbrana doplačila po želji. Prijava je potrjena z vplačilom akontacije, pri enodnevnih izletih pa z enkratnim plačilom celotnega zneska..

Plačilo – tudi na več obrokov!

V obračunu boste prejeli vse potrebne podatke za nakazilo zneska na naš transakcijski račun. Aranžma lahko plačate tudi z gotovino ali s plačilnimi karticami v naši poslovalnici (sprejemamo bančne kartice Maestro in Karanta oz. kreditne kartice MasterCard, Diners, Visa in American Express). Po dogovoru lahko odprti znesek poravnate tudi v več obrokih. Znesek je potrebno poravnati v skladu z rokom plačila oz. najpozneje 8 dni pred odhodom.

Zavarovanje rizika odpovedi

Se iz strahu pred nepredvidljivimi dogodki in s tem povezanimi stroški prijavljate v zadnjem trenutku, potovanje pa je zaradi tega razprodano?

Priporočamo vam, da v tem primeru ob prijavi pri nas sklenete zavarovanje rizika odpovedi. Zavarovalna premija znaša 5% od obračunane cene potovanja. V primeru odpovedi potovanja vam ob predložitvi ustreznega zdravniškega potrdila, ki dokazuje, da se potovanja ne morete udeležiti, povrnemo vplačani znesek brez zavarovalne premije. Potrdilo mora biti izdano najpozneje na dan odhoda na pot.

Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris

Pri nas lahko enostavno sklenete zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris. Opozarjamo, da je tovrstno zavarovanje obvezno za vsa medcelinska potovanja! Če imate zavarovanje z asistenco že sklenjeno ali ga urejate sami, nam morate 8 dni pred odhodom predložiti kopijo zavarovalne police.

Potrdilno pismo

Pred odhodom na pot boste prejeli potrdilno pismo, kjer bodo navedeni vsi potrebni napotki za potovanje: natančen kraj in čas odhoda ter druge informacije o potovanju. V primeru potovanja na drugo celino vas bomo za lažjo orientacijo in pripravo na pot seznanili tudi s podnebnimi značilnostmi, lokalnimi običaji ipd. Za potovanje boste pismo prejeli vsaj 7 dni, za enodnevni izlet pa 3 dni pred odhodom na pot..

Nagrajujemo zgodnje prijave

Za prijavo na izbrana potovanja do določenega datuma smo za vas pripravili posebne popuste. Do popusta je upravičen potnik, ki se na določeno potovanje prijavi in do navedenega datuma vplača akontacijo.

*(Ponudba velja za individualne prijave na razpisne programe iz kataloga in spletne strani! V primeru višje sile vam ob predložitvi potrebnih dokazil povrnemo vplačani znesek za udeležbo na potovanju.)

Za vas imamo pripravljene številne ugodnosti!

Potoval bom z družino – popust za otroke

Otrokom do dopolnjenega 12 leta starosti nudimo 10% popust na osnovno ceno potovanja, če na potovanju bivajo v sobi skupaj s starši.

Potujem sam – enoposteljna soba zastonj

Oklevate s prijavo, ker ne želite imeti stroškov za enoposteljno sobo? Želite bivati v dvoposteljni sobi, a nimate sopotnika, s katerim bi delili sobo? Lahko vam ga poiščemo mi! Če ga ne najdemo, vam bomo zagotovili bivanje v enoposteljni sobi brez doplačila.
*(Velja za prijave najpozneje 15 dni pred odhodom. Ponudba v primeru, da se potnik z našo izbiro ne strinja, ne velja. Ponudba ne velja za podaljške potovanj!)

Popust za takojšnje plačilo potovanja

Ob popolnem plačilu potovanja z nakazilom na naš TRR ali z gotovino v naši poslovalnici ob prijavi vam nudimo 2% popust na osnovno ceno potovanja!
*(Ponudba ne velja za enodnevne izlete.)

Od kod odhajate na pot?

Na izlete in potovanja običajno odhajamo iz Ljubljane. To velja tudi za prevoze na bližnja letališča (razen na letališče Jožeta Pučnika). Tisti, ki niste iz Ljubljane, se nam lahko pridružite na katerem izmed avtocestnih postajališč ali na izbranih avtobusnih postajah v smeri potovanja. Za zaključene skupine kraj odhoda določimo po dogovoru.

Odhodi iz Ljubljane Smer: DUNAJ Smer: SALZBURG Smer: BENETKE Smer: ZAGREB
Hala Tivoli Celje Voklo Lom Grosuplje
Dolgi most Tepanje Kranj Unec Ivančna Gorica
Avtobusna postaja Slovenska Bistrica Radovljica Ravbarkomanda Trebnje
Maribor Jesenice Vrtojba ali Sežana* Novo mesto

*Odvisno od števila prijavljenih potnikov iz posamezne regije.

Natančno mesto vstopa na posamezni vstopni postaji vam bomo pred odhodom na pot sporočili v potrdilnem pismu.

Potovanje z avtobusom

Z avtobusom potujemo udobno in varno. Z voznim parkom skrbno izbranih prevoznikov bo vaše doživetje poti popolno. V potrdilnem pismu vam bomo praviloma sporočili številko vašega sedeža na avtobusu, ki jo določimo v skladu z datumom vaše prijave. Na pot se odpravimo z ene od odhodnih točk v Ljubljani.

Potovanje z letalom

Za potovanja z letalom je potrebna zgodnja prijava. Ker so mesta na letalih omejena, vam le pravočasna prijava zagotavlja udeležbo na potovanju po razpisani ceni. Ob pozni prijavi vam sicer lahko poskusimo poiskati prostor na letalu, a zaradi višjih cenovnih razredov pri letalskih prevoznikih to lahko zviša končno ceno potovanja.

Letalski prevoznik sedežni red običajno določi avtomatsko. Proti doplačilu vam lahko željeni sedež rezerviramo, vendar to ne velja za vse letalske družbe.

Ob prijavi na potovanje morate obvezno priložiti kopijo potnega lista (pri potovanjih z letalom znotraj Evropske unije zadostuje tudi kopija osebne izkaznice. Pomembno je, da priložite dokument s katerim boste potovali). Ime potnika na letalski vozovnici se mora natančno ujemati z imenom v osebnem dokumentu. Stroške izdaje nove letalske vozovnice, ki bi nastali zaradi napačnega imena, zapisanega na prijavnici, mora pokriti potnik.

Če se potovanje začne na letališču Jožeta Pučnika, se z našim vodnikom srečate v letališki avli. Na potovanja z letalom pa zaradi boljših povezav pogosto odhajamo z bližnjih letališč (npr. Trst, Benetke, Treviso, Bologna, Verona, Zagreb, Budimpešta, Dunaj, München …). Ne glede na to, s katerega od bližnjih letališč v naši regiji odhajamo na pot, je prevoz na odhodno letališče (kombi, minibus, avtobus) in nazaj v domovino vedno vključen v osnovno ceno potovanja. Na pot se v tem primeru odpravimo z ene od odhodnih točk v Ljubljani.

Pri izbiri letov za naša potovanja sta udobje in optimalna časovna izkoriščenost vedno na prvem mestu. Redno sodelujemo s številnimi evropskimi in svetovnimi letalskimi prevozniki, kot so Adria Airways, Aerocaribbean, Aeroflot, Aerolíneas Argentinas, Aeroméxico, Air Arabia Maroc, Air Berlin, Air China, Air Dolomiti, Air France, Air India, Air New Zealand, Air One, Air Tanzania, Alitalia, Amazonas, American Airlines, Austrian Airlines, Blue Panorama, British Airways, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Condor Airlines, Copa, Croatia Airlines, Cubana, Czech Airlines, Delta Airlines, Germanwings, Easy Jet, El Al, Emirates Airline, Etihad Airways, Finnair, GOL, Iberia, Iran Air, JAL, Jetstar Airways, KLM, LAN, Lufthansa, Pegasus Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Ryanair, Star Peru, Sun d’Or International Airlines, Swiss, Taca, TAM, TAP, TUIfly, Turkish Airlines, United Airlines, Volotea, Vueling Airlines. Poleg tega sodelujemo še s številnimi drugimi lokalnimi letalskimi prevozniki v obiskanih deželah.